Σωστή ενυδάτωση, πως θα το πετύχουμε και πως μας ωφελεί

Κάτω από τον καυτό ήλιο, αυτό που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις νεανική όψη και να βοηθήσεις το σώμα σου να λειτουργεί σωστά είναι απλά νερό. Πως όμως μπορείς να ενυδατωθείς σωστά;;

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία που εμείς επιθυμούμε έτσι ώστε να διακόψουμε την αφυδάτωση της νύχτας.

Έπειτα και πηγαίνοντας στην δουλειά μαζί με τον καφέ μας απολαμβάνουμε και το νερό μας, ακούστε το σώμα σας και μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό, τότε είναι ήδη αργά.

Όταν πια φτάσουμε στην παραλία πίνουμε το νερό και κάποιο αφέψημα χωρίς ζάχαρη για να ενυδατωθούμε σωστά.

Αν το νερό σου φαίνεται άγευστο: Φτιάξε νερό με γεύση αν δεν σου αρέσει η γεύση του νερού. Πάρε ένα ωραίο γυάλινο δοχείο και τοποθέτησε νερό, πάγο και φέτες λεμονιού, δυόσμο ή βασιλικό.

Το νερό σου θα αποκτήσει γεύση και ένταση, οπότε θα καταναλώνεις περισσότερο από ότι συνήθως.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που κολυμπούν αρκετά, τότε θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη αξία στο νερό. Επειδή βρίσκεστε μέσα στο υγρό στοιχείο, δεν είναι εύκολο να αντιληφθείτε ότι διψάτε καταναλώστε λοιπόν επαρκής ποσότητες νερού μόλις τελειώσετε το κολύμπι σας ή μικρές γουλιές κατά την διάρκεια αν είναι αυτό είναι εφικτό.

Για τις ομάδες του πληθυσμού που κρίνεται απαραίτητο όπως αθλητές, άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση, μπορεί να κριθεί απαραίτητη και η λήψη ηλεκτρολυτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της έντονης ζέστης.

Το νερό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων, είναι το μόνο στοιχείο που δεν μας προσθέτει θερμίδες, ενώ αντίθετα μπορεί να μας βοηθήσει εξαιρετικά στην απώλεια λίπους. Ένα τόσο απλό στοιχείο αλλά τόσο σημαντικό για την διατήρηση της ζωής.

Για να υπολογίσουμε σωστά τις ανάγκες μας σε νερό, καταρχήν υπολογίζουμε τις απώλειές που έχουμε. Έτσι ένα υπερδραστήριο άτομο χρειάζεται περισσότερο νερό. Να θυμόμαστε ότι ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται δυο λίτρα νερού ημερησίως. Ενώ τα παιδιά χρειάζονται περίπου 50 με 60 ml / kg βάρους σώματος.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Accessibility