Τι θα φάει το παιδί μου στο σχολείο;

Με το εναρκτήριο κουδούνι των σχολείων, οι περισσότερες μαμάδες αγωνιούν για την διατροφή των παιδιών τους, αφού τα παιδιά λείπουν αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελέγξουν την ποιότητα του φαγητού που επιλέγουν.

Από την άλλη όμως τι μπορεί να πάρει μαζί του στο σχολείο το παιδί και τι μπορεί να επιλέξει από το κυλικείο;;;

Καταρχήν πρέπει να συζητήσουμε με το παιδί μας, τι του αρέσει να τρώει στο σχολείο, πόσο εύκολο είναι για εκείνο να καταναλώσει αυτά που εμείς θέλουμε; Τι υπάρχει διαθέσιμο στο κυλικείο του σχολείου;

Έπειτα όλα τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαζί τους ¨κολατσιό¨, αλλά αν στο κυλικείο για παράδειγμα υπάρχουν φρέσκοι χυμοί και φρούτα μπορεί να επιλέξει κάτι από εκεί.

Οι μαμάδες πολύ εύκολα μπορούν να παρασκευάσουν νόστιμα κέικ με φρούτα, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν την ζάχαρη ή με μέλι ή με διάφορα αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες. Μπορούν επίσης να φτιάξουν ένα νόστιμο μικρό σάντουιτς που θα συνοδεύεται με μια μπανάνα που είναι εύκολη στην μεταφορά. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε μικρά τυροπιτάκια ή μηλοπιτάκια σπιτικά ελέγχοντας τα υλικά που θα προσθέσουμε, σπιτικές μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη ή ένα απλό τοστ με τυρί. Αυτό εξαρτάται από το τι έχει φάει το παιδί μου για πρωινό και πως μπορεί να συνεχίσει την ημέρα του.

Καλό είναι να αποφεύγονται από τα κυλικεία καταρχήν τα μεγάλα σκευάσματα όπως μια ολόκληρη τυρόπιτα ένα μεγάλο σάντουιτς ένα μεγάλο κρουασάν σοκολάτα. Επίσης ροφήματα όπως τα αναψυκτικά τα οποία μπορεί εύκολα κανείς να τα αντικαταστήσει με φυσικό χυμό ή απλά νερό.

Οι ξηροί καρποί συνοδευμένοι από ένα φρούτο είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή σνακ γιατί θα δώσουν στο παιδί μας ενέργεια και αύξηση της συγκέντρωσης την στιγμή που το χρειάζεται.

Σημαντικό είναι να υπενθυμίζεται στα παιδιά να αποφεύγουν τρόφιμα συσκευασμένα και με μεγάλη επεξεργασία.

Μεγάλο βάρος πρέπει να δώσετε και στην επαρκή ενυδάτωση του παιδιού σας, υπενθυμίζοντας του συνεχώς να μην ξεχνάει το νερό του.

Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το παιδί μας να νιώσει περιθωριοποιημένο λόγω πιο σωστών επιλογών διατροφής, σημαντικό είναι να διατηρείται το μέτρο και η ισορροπία και όταν το παιδί επιστρέψει στο σπίτι.

Καλή σχολική χρονιά!

Accessibility