Απόλαυσε τις διακοπές σου χωρίς ενοχές: Πέντε απλά βήματα για να διατηρήσεις το βάρος σου

Δεν είναι ανάγκη να νιώθεις στερημένη στις διακοπές σου με το φόβο μήπως και ανέβει ο δείκτης στη ζυγαριά. Ακολούθησε πέντε απλά βήματα και θα δεις πως και ανανεωμένη θα γυρίσεις και γραμμάριο δεν θα έχεις πάρει.

  1. Μην πανικοβάλλεσαι επειδή είσαι εκτός σπιτιού και αναγκάζεσαι να φας απέξω, υπάρχουν πολλές επιλογές, απέφυγε τις περιττές σάλτσες και τους πολλούς μεζέδες και δεν θα παρασυρθείς να τσιμπήσεις λίγο από όλα.
  2. Επειδή είσαι διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά παγωτό, σίγουρα θα δοκιμάσεις και ένα και δύο ανάλογα με την διάρκεια των διακοπών σου, αλλά μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να καταναλώνει κάθε μέρα.
  3. Καθόρισε ένα κύριο γεύμα μέσα στην ημέρα, οπωσδήποτε πρωινό και διάφορα σνακ. Η αλήθεια είναι ότι περνώντας πολλές ώρες της ημέρας στην παραλία δεν μπορείς να τηρήσεις τα γεύματα όπως στην καθημερινότητα σου. Ξεκίνησε με σωστές επιλογές στο ξενοδοχείο όπως γιαούρτι με μούσλι για παράδειγμα. Συνέχισε με φρούτα και ξηρούς καρπούς, μια δροσερή σαλάτα και έπειτα ένα κύριο γεύμα σε ένα φιλικό ταβερνάκι.
  4. Πρόσεξε τις υγρές θερμίδες! Ένας φυσικός χυμός ή ένα smoothie σίγουρα αποτελούν μια καλή επιλογή, μην το παρακάνεις όμως. Υπολόγισε και τις υγρές θερμίδες, για να μην ξεφύγεις…
  5. Τελευταίο και σημαντικότερο: Μην ξεχνάς το νερό σου!!! Απαραίτητο συστατικό μια ισορροπημένης διατροφής. Ιδιαίτερα κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού το χρειάζεσαι όσο ποτέ… μια μέση επαρκής κατανάλωση νερού αντιστοιχεί στα δύο λίτρα την ημέρα… αν δεν σου αρέσει σκέτο πρόσθεσε φέτες λεμόνι, δυόσμο ή βασιλικό και θα γίνει το αγαπημένο σου ρόφημα!

Καλές διακοπές!

Accessibility